Alleen voorruiten?

Bij autoruitschade denken de meeste mensen alleen aan de voorruit van een auto. En inderdaad gaat het in de meeste gevallen ook daarom. Maar ook voor het vernieuwen van zij- en achterruiten kunt u bij ons terecht. Maar de grootste kans is inderdaad dat u ons nodig heeft voor een voorruit.

De meeste voorruiten van tegenwoordig zitten gelijmt/gekit in de auto. En dragen op die manier bij aan de stijfheid van de auto. Het is daarom uitermate belangrijk dat er een ruit gemonteerd word die voldoet aan de specificaties van de fabrikant. Dit zelfde geld ook voor de gebruikte ruitenkit. Bij GlasGarage gebruiken we daarom alleen OE of OE gelijkwaardige producten.

In de loop der jaren heeft de voorruit heel wat meer fucties en onderdelen gekregen dan alleen het tegenhouden van regen en wind. Diverse sensoren voor verschillende elektronische systemen zitten gemonteerd in of tegen de voorruit. Regensensoren voor de bedienen van de ruitenwissers, voorruit verwarming, vochtigheidsensoren voor de optimalisatie van de airco, lichtsensoren voor het inschakelen van de verlichting bij donker, diverse cameras voor oa automatisch inparkeren, waarschuwen bij verandering van rijbaan, adaptief cruise-control, waarschuwen voor verkeer in de dode hoek. En het eind is nog niet in zicht.
Het mag duidelijk zijn dat voor een goede werking van dit soort systemen een correcte montage van de nieuwe voorruit buitengewoon belangrijk is.

Reparatietijd: vanaf het beginnen aan de vervanging tot het moment van wegrijden ongeveer 2 á 2,5 uur.
Hierop kunt u wachten tijdens een kopje koffie of thee en/of gebruik van Wifi. Maar als u dit te lang duurt hebben we ook in elke vestiging de beschikking over een leenauto.

Kosten:             

–  indien verzekerd het eigen risico volgens uw polis. Dit varieert per polis en is dus individueel. Wij kunnen dit voor u uitzoeken.
Hiervoor hebben wij nodig uw kenteken,  het polisnummer, de maatschappij of vomacht en uw telefoon nummer.
– Niet verzekerd/ zelf betalen: vraag bij ons een prijs aan. (hiervoor hebben we nodig oa het kenteken van de auto en de bijzonderheden van de ruit)

Bel 0800 – 1246 voor het maken van een afspraak in één van onze vier vestigigen (Bolsward, Drachten, Leeuwarden en Heerenveen).

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?