Kalibratie: wat is dat en is dat nodig?

In de loop der jaren heeft de voorruit heel wat meer fucties en onderdelen gekregen dan alleen het tegenhouden van regen en wind. Diverse sensoren voor verschillende elektronische systemen zitten gemonteerd in of tegen de voorruit. Regensensoren voor de bedienen van de ruitenwissers, voorruit verwarming, vochtigheidsensoren voor de optimalisatie van de airco, lichtsensoren voor het inschakelen van de verlichting bij donker, diverse cameras voor oa automatisch inparkeren, waarschuwen bij verandering van rijbaan, adaptief cruise-control, waarschuwen voor verkeer in de dode hoek. En het eind is nog niet in zicht.
Het mag duidelijk zijn dat voor een goede werking van dit soort systemen een correcte montage van de nieuwe voorruit buitengewoon belangrijk is. Maar omdat het onmogelijk is om de nieuwe ruit op precies de zelfde plaats te monteren als de oude ruit, qua hoogte en ligging is kalibratie van de sensoren noodzaak. Alleen dit waarborgt een juiste werking van de diverse elektronische systemen onder alle omstandigheden.

Hiervoor hebben we bij GlasGarage Friesland de Hella Gutmann CSC tool. Een testkast die met een OBD connectie aangesloten word op de auto en vervolgens de sensoren uitricht en controleert mbv het voor de auto geplaaste kalibratie paneel.

Reparatietijd:  afhankelijk voor het type en soort auto, ongeveer 0,75uur.

Voorbeelden waar de “moderne” sensoren voor worden gebruikt. Als u dit ziet begrijpt u waarom kalibratie en een correcte montage van belang is.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?