Auto Onderhoud

Auto onderhoud is een noodzaak, want één van de belangrijkste eisen aan een auto is betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat, want dat gebeurt altijd op het verkeerde moment. Om dit te voorkomen is preventief onderhoud heel belangrijk.

Om betrouwbaar en bedrijfszeker te blijven heeft elke auto regelmatig onderhoud nodig. Wat er precies moet gebeuren en hoe vaak, dat is door de fabrikant vastgelegd in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. Door deze schema’s zijn veel zaken vooraf al bekend of deze uitgevoerd moeten worden en wanneer.

De intervallen zijn de afgelopen jaren overigens wel steeds langer geworden. Vroeger was doorsmeren en olie verversen elke 5000 km noodzakelijk. Tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 km of langer geen uitzondering meer. Toch blijft regelmatig auto onderhoud altijd nodig. Bekijk hiervoor ook: uitlijnen auto.

Ons advies is om minimaal jaarlijks een auto onderhoud uit te laten voeren.

Met uitzondering van onvoorziene reparaties is van al het benodigde onderhoud een redelijk goede inschatting te maken wanneer het nodig is en wat de kosten zullen zijn. Een accu gaat doorgaans zo’n 4 jaar mee, remblokken vóór meestal zo’n 60.000 km, remblokken achter halen wel het dubbele. Je zou dus geld opzij moeten leggen als financiële reserve voor auto onderhoud en reparaties die je in de toekomst kunt verwachten.

Rijdt u minder km’s per jaar dan de opgegeven interval?
Er zijn mensen die denken dan bij een opgegeven interval van 20 of 30.000km deze tussendoor geen onderhoud nodig heeft. Zelfs niet als het meerdere jaren duurt voordat deze kilometers gereden zijn. Maar als bijvoorbeeld een aandrijfashoes scheurt en je kijkt hier niet naar dan weet je zeker dat uiteindelijk de gehele as vernieuwd moeten worden. Iets wat al snel honderden euros kost. Terwijl een nieuwe aandrijfashoes in veel gevallen een paar tientjes kost en dus duidelijk veel goedkoper is.
Overigens staat in veel onderhoudschema’s aangegeven de interval in km’s, maar ook in de tijd.

Is de APK ook een beurt?
Ook veel mensen denken dat de APK keuring een soort van beurt is. Maar een APK is slechts een controle van een diverse punten. Er worden hierbij geen filters of vloeistoffen vervangen of ververst en bij auto onderhoud wel!

Wilt u weten wat bepaalde werkzaamheden voor auto onderhoud kosten? Maak dan gebruik van onderstaande offertetool, bel ons op (0515) 572626 of neem contact op.

Ons advies: print de verkegen offerte uit en neem deze mee.

Is het jaarlijks verversen van de motorolie tegenwoordig nog nodig?

Dat is een vraag die we regelmatig krijgen.
Kijk onderstaand filmpje wat het effect is van een motorolieverversing (Engels talig):

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?